Alle artikelen

'ONVZ investeert in preventie’

  • Categorie: Levensstijl
  • Categorie: Interview
  • Leestijd: 2 min
  • Datum: 13 december 2023

Zolang je gezond bent, kun je zelf de regie voeren over je leven. Maar ook als het wat minder gaat houdt Linda Hochstenbach de touwtjes graag in handen. Ze wil de keuzevrijheid hebben om naar die ene speciale orthopeed te gaan. ‘Ik ken ONVZ als een verzekeraar die open staat voor bijzondere dingen. Mede daarom kom ik er telkens weer terug.’ 

‘ONVZ stuurt mij geregeld mailtjes gericht op het voorkomen van zorg. Over het belang van goed insmeren in de zomer of over het belang van bewegen bijvoorbeeld. Bij een tandartspakket kreeg je een elektrische tandenborstel. En als je collectief verzekerd bent via je werkgever, krijg je gratis een Werkfit-preventiepakket met vele extra’s. Zoals een vergoeding voor runningtherapie, online coaching of een preventieve gezondheidscheck. Zelf ben ik al bewust bezig met dat soort dingen, maar ik vind het heel goed dat een verzekeraar daarop focust. ONVZ probeert de klant te helpen om de juiste keuzes te maken. Die aandacht voor het voorkomen van zorg is volgens mij precies wat je als verzekeraar moet hebben, zeker nu de zorg steeds duurder wordt. 

Linda Hochstenbach staat op een pad tussen de bomen en lacht naar de camera

Goede werkgever

Vanuit mijn oude werkgever Multizorg heb ik eens een jaar lang voor ONVZ gewerkt. Toen heb ik gemerkt dat ONVZ ook een heel goede werkgever is. Ze zorgen goed voor hun personeel en vinden een actieve gezonde leefstijl belangrijk, daar stimuleren ze hun medewerkers ook in. In het personeelsrestaurant kun je gezonde producten bestellen en er zijn douches voor als je met de fiets naar werk komt of tussendoor wilt hardlopen. Ze faciliteren dus zelf ook wat ze als zorgverzekeraar uitdragen, dat vind ik heel goed. 

Onderscheidend

Natuurlijk is ook bij ONVZ wel één en ander veranderd. Ik merk afgelopen tijd dat ONVZ net als andere verzekeraars op de kleintjes moeten letten. Zo krijg ik nu bijvoorbeeld mijn behandelingen bij de chiropractor maar gedeeltelijk vergoed. Ik begrijp dat ze wel moeten; de zorg wordt anders onbetaalbaar. Mijns inziens moet het hele systeem van marktwerking dan ook op de schop.

In ieder geval vind ik wel dat ONVZ zich blijft onderscheiden in de manier waarop ze daarmee omgaan. Bijvoorbeeld door dus wél te blijven investeren in hun klanten en in te zetten op preventie. Toen ik afgelopen januari een totale knieprothese kreeg werd die, net als eerdere operaties, volledig vergoed. ONVZ blijft wat mij betreft gewoon één van de beste zorgverzekeraars die er is.’