• Eersteklas Zorgverzekering
 • Snel geholpen door ZorgConsulent
 • Klantwaardering 8,3

Inkoop geboortezorg

 

Zorginkoopbeleid geboortezorg

Inkoopbeleid

Overeenkomst eerstelijns geboortecentra

De overeenkomsten eerstelijns geboortecentra zullen later worden aangeboden dan vermeld in het inkoopbeleid geboortezorg 2022. De overeenkomsten zullen voor het eind van oktober 2021 per e-mail worden verzonden.

Echoregisters

Voor verloskunde en prenatale screening accepteert ONVZ voor 2021-2023 inschrijving in één van beide kwaliteitsregisters:

 • het register van de Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland (BEN)
 • het register Verloskundigen van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV)

 Inschrijving in één van beide registers volstaat. In het geval dat er een wijziging plaatsvindt in een of beide registers dan volgen wij de meest actuele situatie.


Algemene vragen

 • Met mijn preferente zorgverzekeraar heb ik tariefafspraken omdat de tweede lijn structureel minder beschik- en bereikbaar is voor mijn verloskundige praktijk. Kan ik deze afspraken ook met jullie maken?

  Dat kan. Deze toeslag is wel altijd van tijdelijke aard. Graag ontvangen wij een onderbouwde aanvraag per e-mail. ONVZ zal altijd vragen naar de gemaakte afspraken met uw preferente zorgverzekeraar.

 • Ik ben een nieuwe zorgaanbieder. Hoe vraag ik een zorgovereenkomst aan?

  U kunt een e-mail sturen onder vermelding van uw AGB-code en welke overeenkomst u wilt aanvragen. Bij akkoord gaat uw zorgovereenkomst in, in de maand opvolgend aan uw aanvraag.

Vragen 2022/2023

 • Ik wil graag een zorgovereenkomst Integrale Geboortezorg afsluiten met ONVZ voor 2023. Hoe kan ik dit doen?

  U kunt voor 1 december een offerte sturen per e-mail, onder vermelding van uw AGB-code. Aan welke eisen uw organisatie moet voldoen en wat u moet aangeven in de offerte, leest u in ons inkoopbeleid.

 • Ik wil graag in aanmerking komen voor een zorgovereenkomst verloskunde met max-max tarieven. Wat moet ik hiervoor doen?

  Wij staan open voor vernieuwende zorg. Hierbij is het voor ons essentieel dat dit zorgaanbod toegevoegde waarde heeft voor onze verzekerden. Voor meer informatie verwijzen wij u naar ons inkoopbeleid. Om een tijdige beoordeling van de businesscase mogelijk te maken, is de deadline voor het aanleveren 1 oktober 2022. 

 • Ik heb een zorgovereenkomst ontvangen. Voor wanneer moet ik deze tekenen?

  Wij vragen u te reageren op het aanbod binnen 6 weken na ontvangst. Na 6 weken vervalt in de meeste gevallen ons aanbod. 

 • Ik heb mijn zorgovereenkomst niet binnen de termijn getekend. Kom ik nog in aanmerking voor een zorgovereenkomst 2022?

  Dit wordt per zorgaanbieder beoordeeld. U kunt een e-mail sturen met uitleg waarom u niet tijdig heeft getekend/gereageerd. Let op: ONVZ contracteert niet met terugwerkende kracht.

 • In welk echoregister moet ik ingeschreven staan als echoscopist of verloskundige?

  Om in aanmerking te komen voor een overeenkomst verloskunde of prenatale screening  hanteert ONVZ inschrijving in één van beide kwaliteitsregisters:

  - het register van de Beroepsvereniging Echoscopisten Nederland (BEN)

  - het register Verloskundigen van de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV)

  Inschrijving in één van beide registers volstaat. In het geval dat er een wijziging plaatsvindt in een of beide registers dan volgen wij de meest actuele situatie.

 • Wordt er voor de overeenkomst kraamzorg een √©√©njarig of tweejarige overeenkomst aangeboden?

  Voor de overeenkomst kraamzorg wordt een tweejarige overeenkomst voor 2023-2024 aangeboden.

 • Ik heb geen overeenkomst ontvangen. Hoe kan dit?

  Voor 2022 hebben wij voor de overeenkomsten verloskunde, prenatale screening en eerstelijns geboortecentra tweejarige overeenkomsten aangeboden 2022-2023. 

 • Kan ik voor kraamzorg max-max tarieven aanvragen voor achterstandswijken?

  Nee. Per 2023 contracteert ONVZ geen max-max tarief op de achterstandswijken kraamzorg meer. Onze uitleg hierover is terug te vinden in ons inkoopbeleid.  

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.