• Eersteklas Zorgverzekering
 • Snel geholpen door ZorgConsulent
 • Klantwaardering 8,3

Declareren fysiotherapie en oefentherapie

Elektronisch declareren

Eenvoudig, veilig en snel.

Declareren op papier

Dat gaat via uw cliënt.

Dit moet u weten

 • Declareer bij voorkeur rechtstreeks

  Zorgkosten verrekenen we het liefst rechtstreeks met u. Zowel voor de basisverzekering, als de aanvullende verzekering. Maar altijd elektronisch. Ook als u geen overeenkomst met ons heeft. Lees dan wel onze voorwaarden.

  Om er zeker van te zijn dat uw cliënt bij ons verzekerd is, doet u wel eerst een actuele online controle op verzekeringsgegevens (COV) via VECOZO.

 • Openstaand eigen risico regelen wij

  Declareert u elektronisch bij ons, dan betalen wij rechtstreeks aan u uit. Wij betalen het verzekerde bedrag. Ook als er nog eigen risico openstaat. Dat verrekenen wij met uw cliënt. U heeft daar geen omkijken naar.
 • Wij waarschuwen als het maximale aantal behandelingen is bereikt

  Declareert u elektronisch bij ons, dan betalen wij rechtstreeks aan u uit. Ook als uw cliënt het maximaal aantal verzekerde behandelingen overschrijdt. Wij vergoeden aan u dan de volledige declaratie en melden u dat het maximaal aantal behandelingen is bereikt. Heeft u dat bericht eenmaal gehad? Dan vergoeden wij de declaraties daarna niet meer. Daarvoor geeft u de rekening aan uw cliënt mee.

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan ik mijn (nieuwe) bankrekeningnummer doorgeven?

  Uw bankrekeningnummer doorgeven of wijzigen kan via het wijzigingsformulier.

 • Waarom zijn mijn declaraties op CSI018 en -019 afgewezen?

  Tussen 1 januari en 8 februari 2021 kon ons systeem declaraties van COPD-behandelingen (CSI018 en -019) nog niet verwerken. Het wees deze declaraties automatisch af. U heeft daarvan een melding ontvangen. Vanaf 8 februari 2021 kan u deze behandelingen wel bij ons declareren.

 • Wat is de juiste diagnosecode bij fracturen?

  Gebruik diagnosecode xx36 (fracturen) bij fysiotherapie na een conservatief behandelde fractuur. De basisverzekering vergoedt maximaal 6 maanden.

  Gebruik diagnosecode xx02 (chirurgie bewegingsapparaat, botten uitgezonderd wervelkolom) bij fysiotherapie na een operatie voor de fractuur. De basisverzekering vergoedt maximaal 12 maanden.

 • Kan ik declareren met een akte van cessie of akte van verpanding?

  Nee. ONVZ accepteert geen akte van cessie of verpanding. Maar ook zonder zo’n akte kunt u vrijwel altijd rechtstreeks elektronisch bij ons declareren.

 • Ik kan voor mijn cliënt geen COV uitvoeren. Wat nu?

  Heeft uw cliënt geen Nederlandse basisverzekering, maar wel een internationale verzekering bij ons? Dan heeft die soms geen (of een geheim) BSN, waardoor u geen elektronische COV kunt doen. Check dan de (digitale) zorgpas. Om toch rechtstreeks te declareren via VECOZO, hebben wij een informatiedocument opgesteld.


  Twijfelt u over het verzekeringsrecht of de vergoeding, dan kunt u altijd contact opnemen met ons.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.