• Eersteklas Zorgverzekering
 • Snel geholpen door ZorgConsulent
 • Klantwaardering 8,3

Optimale vrijheid om zelf uw arts en ziekenhuis te kiezen

Heeft mijn zorgverlener een contract?

Bij ONVZ hoeft u zich meestal geen zorgen te maken over contracten. Voor bijna alle zorgsoorten bieden wij namelijk een restitutievergoeding. Dat betekent dat u overal naartoe kunt en zich geen zorgen hoeft te maken of ONVZ een contract heeft afgesloten met uw zorgverlener. Dat heeft namelijk geen invloed op uw vergoeding. U heeft gewoon recht op de vergoeding die bij uw verzekering hoort.

Uitzondering hierop zijn de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en wijkverpleging (thuiszorg). Binnen deze twee zorgsoorten zien we namelijk dat een kleine groep zorgondernemers onnodig veel gebruikmaakt van onze uitgebreide dekkingen. Daarom hanteren we alleen voor de ggz en wijkverpleging maximale vergoedingen als u naar een zorgverlener gaat die geen contract met ons heeft. Gaat u naar een zorgverlener die wel een contract met ons heeft? Dan heeft u gewoon recht op de volledige vergoeding.

Zorgverlener kiezen

Via de online Zorgzoeker vindt u eenvoudig de zorgverlener die gespecialiseerd is in uw vraag en het dichts bij u in de buurt zit. Heeft u uw zorgverlener gevonden? Dan ziet u hier ook direct zijn contactgegevens, of ONVZ een contract met de zorgverlener heeft en of er bijzondere voorwaarden van toepassing zijn.

We kunnen ons voorstellen dat u het lastig vindt om een zorgverlener te kiezen. Daarom staan onze ZorgConsulenten klaar om u te helpen. Zij zoeken graag voor u uit bij welke zorgverleners u terechtkunt. De ZorgConsulenten zijn bereikbaar via het telefoonnummer 0800 022 14 50 (kies optie 2 in het keuzemenu).

Bekijk in ons vergoedingsoverzicht wat wij vergoeden.

Goed om te weten

 • U ontvangt niet altijd zelf de nota nadat u zorgkosten heeft gemaakt

  Soms declareert uw zorgverlener deze namelijk rechtstreeks bij ONVZ.

 • Soms moet u de nota van de zorgkosten eerst zelf betalen

  Deze kosten kunt u daarna eenvoudig declareren via MijnONVZ of de app. Uw declaratie wordt dan binnen 5 werkdagen verwerkt.

 • De overheid stelt voor een aantal zorgsoorten maximumtarieven vast

  Deze tarieven gelden voor alle zorgverzekeraars in Nederland.

 • Een onredelijk hoge nota moet u mogelijk deels zelf betalen

  Rekent uw zorgverlener een tarief dat veel hoger is dan het marktgemiddelde? Dan kan het zijn dat u een deel van deze onredelijk hoge nota zelf moet betalen. Dit gaat om uitzonderlijke gevallen.

 • Er gelden soms maximale vergoedingen voor wijkverpleging en ggz

  Met sommige zorgverleners in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) of wijkverpleging (thuiszorg) hebben wij geen contract en gelden er vanaf 1 januari 2021 maximale vergoedingen.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.