• Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,3

Zorgkantoren lanceren landelijke website met informatie over langdurige zorg

14-2-2022 - Zorgkantoren, verenigd in Zorgverzekeraars Nederland, lanceren vandaag een nieuwe landelijke website met publieksinformatie over de langdurige zorg: www.zorgkantoor.nl.

De website biedt algemene informatie over het aanvragen van langdurige zorg en legt uit welke verschillende keuzes er gemaakt kunnen worden. De leveringsvormen thuis, bij een zorgaanbieder of met een persoonsgebonden budget, worden uitgelegd. Er is ook informatie te vinden over wie wat betaalt en welke kosten door de cliënt zelf betaald moeten worden.

Verder verstrekt de website informatie over waar mensen terechtkunnen voor cliëntondersteuning en informatie over de rol van zorgkantoren. De website leidt mensen, op basis van hun postcode, eenvoudig door naar het juiste zorgkantoor. Heeft men eenmaal de weg gevonden naar het juiste zorgkantoor dan kan het desbetreffende zorgkantoor cliënten verder informeren, en desgewenst helpen bij de diverse mogelijkheden.

Vervolg

Naast algemene informatie gaat de site verder in op verpleging & verzorging in de langdurige zorg. In een volgende fase wordt het platform verder uitgebreid met informatie over gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg. Op langere termijn willen de zorgkantoren via de site ook concrete keuzehulp bieden om mensen te ondersteunen in hun keuze voor een zorgaanbieder.

Eigen regie

Nederland telt 31 zorgkantoren die de langdurige zorg uitvoeren voor cliënten in hun regio. Zorgkantoren zijn ervoor verantwoordelijk dat iedereen met een indicatie voor de Wet langdurige zorg (Wlz) de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Ze willen hun cliënten voorzien van goede en toegankelijke langdurige zorg. Ook willen zij (potentiële) cliënten tijdig en helder informeren over alles wat erbij komt kijken om langdurige zorg te krijgen en wat de verschillende mogelijkheden zijn. Met het nieuwe landelijke platform dragen zorgkantoren bij aan meer eigen regie bij cliënten en meer inzicht voor iedereen die zich in een vroeg stadium wil oriënteren op langdurige zorg. 

Afbeelding homepage LPLZ

Manon IJzerman – accountmanager Langdurige zorg bij ONVZ:

‘De website www.zorgkantoor.nl is goed nieuws voor iedereen die vragen heeft over de langdurige zorg. Vanaf nu is er een landelijke website met stap-voor-stap en begrijpelijke informatie over de langdurige zorg. ONVZ heeft actief meegewerkt aan dit landelijk initiatief met de zorgkantoren. We zijn trots dat er nu één platform is, dat ook automatisch doorlinkt naar het eigen zorgkantoor. Wij vinden goede informatie en vindbare cliëntondersteuning essentieel om bewuste keuzes te kunnen maken. Dat helpt onze verzekerden in hun zoektocht. Daar blijft ONVZ zich voor inzetten, ook bij de verdere doorontwikkeling van dit platform.’

Bekijk website

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.