ZakelijkBereken premieEnglish

  • Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,3

Klachten over Wlz-zorg

Er zijn verschillende instanties waar u uw klacht kenbaar kunt maken.

Bent u niet tevreden over de diensten van het zorgkantoor, een zorgverlener of over de zorg die u heeft ontvangen? Dan zijn er verschillende instanties waar u uw klacht kenbaar kunt maken. Hieronder lichten we de verschillende mogelijkheden toe.

Zorgorganisatie

Met een klacht over een zorgverlener of de ontvangen zorg kunt u altijd terecht bij de organisatie die de zorg heeft verleend (de zorgorganisatie). Zij hebben een klachtenfunctionaris die uw klacht in behandeling neemt en samen met u naar een oplossing zoekt. Wilt u een klacht indienen bij de klachtenfunctionaris, neem dan contact op met uw zorgorganisatie.

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Als u te maken heeft met zorg en ondersteuning uit de Wet langdurige zorg (Wlz) heeft u recht op gratis cliëntondersteuning. De cliëntondersteuner kan u onder andere helpen wanneer u een klacht heeft. Wilt u gebruikmaken van deze cliëntondersteuning? Kijk dan voor meer informatie op www.informatielangdurigezorg.nl/clientondersteuning.

Zorgkantoor

U kunt met uw klacht ook altijd terecht bij uw zorgkantoor. Via de website van Zorgverzekeraars Nederland kunt u opzoeken onder welk zorgkantoor u valt: www.zn.nl/Zorgkantoren. Op de website van uw zorgkantoor staat precies omschreven hoe u een klacht kunt indienen.

Zorgadvies nodig?

Bel de ZorgConsulent. Onze ZorgConsulenten weten welke instanties er zijn en denken graag met u mee. Ook zijn ze goed op de hoogte van de laatste wet- en regelgeving. U kunt ook een terugbelverzoek achterlaten. Vul daarvoor dit formulier in. Dan wordt u teruggebeld op de tijden die u aangeeft.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.