ZakelijkBereken premieEnglish

  • Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,3

Kies uw geneesmiddel met zorg

Uw apotheek geeft u meestal een merkloze variant mee van het geneesmiddel dat u nodig heeft.

Uw gezondheid staat voorop

Vaak zijn er voor een aandoening of ziekte meerdere geneesmiddelen beschikbaar. En niet iedereen reageert op elk middel hetzelfde. Wat voor de een prima werkt, kan bij een ander misschien minder goed werken. Daarom vindt ONVZ het belangrijk dat u samen met uw arts kunt afstemmen welk geneesmiddel voor u het beste werkt. Daarbij geldt wel als uitgangspunt dat het middel niet onnodig duur mag zijn, dit is over het algemeen een merkloze variant van het middel.

Medische noodzaak

Is er geen merkloze variant of is een merkgeneesmiddel voor u medisch gezien nodig? Dan vergoeden wij een merkgeneesmiddel aan de apotheker. Is er bij u geen medische noodzaak, maar wilt u toch een merkgeneesmiddel? Dat kan, maar u betaalt dan een deel zelf. U betaalt in de apotheek uw rekening en dient deze daarna bij ons in. We vergoeden dan de laagste prijs van het merkloze geneesmiddel. De rest moet u zelf betalen. Ook de aanvullende verzekeringen vergoeden de rest van het bedrag niet. 

Geen preferentiebeleid bij ONVZ

Wij maken met apothekers afspraken over het gebruik van merkloze geneesmiddelen. Dit zijn veelgebruikte geneesmiddelen met dezelfde werkzame stof als het merkgeneesmiddel.

Veel zorgverzekeraars voeren een ‘preferentiebeleid’; zij wijzen een specifiek geneesmiddel aan en vergoeden in principe alleen dat merk. ONVZ voert geen preferentiebeleid. Daarmee kan de apotheker blijven bepalen wat hij inkoopt en aflevert, alleen wel tegen de laagste prijs.

Laagste Prijs Garantie

Uw apotheker kan dus met u afstemmen welk merkloos geneesmiddel u gaat gebruiken. De apotheker brengt dit geneesmiddel vervolgens bij ons in rekening. Wij vergoeden dit dan tot een bedrag van het goedkoopste merkloze geneesmiddel. Dat heet Laagste Prijs Garantie.

Meer weten? Bekijk de pagina Geneesmiddelen mogen niet onnodig duur zijn.

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.