• Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,3

Wat kan de raad van afgevaardigden voor u doen?

21-07-2020 - Heeft u ideeën over hoe ONVZ zijn dienstverlening verder kan verbeteren? Of bijvoorbeeld een vraag over wachtlijsten in de ggz? De raad van afgevaardigden van ONVZ gaat graag met u het gesprek aan.

Afgelopen jaar is de raad van afgevaardigden grondig vernieuwd. Deze bestaat nu uit 15 leden die verdeeld zijn over 7 profielen. Deze leden zijn gekozen na een sollicitatieprocedure, waarbij goed is gekeken wie welke kennis in huis heeft. Zo hebben we nu een raad van afgevaardigden in huis met brede en diepgaande kennis van alles rond zorgverzekeringen.

2 van die leden zijn Kirsten Kouwen-Lubbers, in het dagelijks leven apotheker, en Hans Blaauwbroek, zelfstandig adviseur voor kwaliteit van zorg.

"Je merkt wel dat onze rol is veranderd," zegt Kouwen-Lubbers. "We denken nu echt mee met beleid." De raad van afgevaardigden wil graag nog meer betekenen voor de verzekerden, maar daarvoor is wel input nodig van die verzekerden, zegt zij.

Een voorbeeld zijn de wachttijden in de ggz, vult Hans Blaauwbroek aan. "Dan is de vraag: kan ONVZ daar in zijn inkoopbeleid rekening mee houden? Het is goed voor ONVZ om te weten dat dit soort zaken leven onder verzekerden."

Wel is het belangrijk om te zeggen dat de raad van afgevaardigden geen klachtenloket is, benadrukt hij: "Maar met algemene vragen over bijvoorbeeld de vergoeding van bepaalde zorg gaan wij graag aan de slag. Zo werd enkele jaren geleden ureumhoudende zalf geschrapt uit de dekking van de basisverzekering. De vraag was toen: zijn daarvoor alternatieven? Of zou het misschien vanuit een aanvullende verzekering vergoed kunnen worden? Kijk, beloven kunnen wij niets. Maar zo'n signaal vanuit verzekerden is wel heel waardevol in onze gesprekken met de raad van bestuur van ONVZ."

Een ontwikkeling die nu speelt, is de opkomst van persoonlijke digitale gezondheidsomgevingen. Blaauwbroek en Kouwen-Lubbers kunnen het zich voorstellen dat verzekerden zich afvragen of ONVZ achter bepaalde apps staat, maar andere apps minder hoog aanslaat. "Ook dat zou een vraag kunnen zijn waarvoor je bij ons terecht kunt."

Dus heeft u een vraag of suggestie voor de raad van afgevaardigden? Stuur een e-mail naar rva@onvz.nl en zij gaan ermee voor u aan de slag.

Dit was het 1e artikel over de raad van afgevaardigden. Voortaan leest u in de nieuwsbrief meerdere keren per jaar artikelen waarin de raad van afgevaardigden contact met u zoekt, als verzekerde van ONVZ. Wilt u weten wie precies in de raad van afgevaardigden zitten? Kijk dan op pagina Raad van afgevaardigden.

Raad van afgevaardigden

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.