• Eersteklas Zorgverzekering
  • Snel geholpen door ZorgConsulent
  • Klantwaardering 8,3

Anna Chernilovskaya uitgeroepen tot Next Leadership 50

21-10-2021 - Ieder jaar maakt MT/Sprout de Next Leadership 50  bekend. 50 mensen worden uitgeroepen tot hét leiderschapstalent van Nederland tot en met 45 jaar. Mensen die een bliksemcarrière achter de rug hebben en nu aan de poorten hangen van wereldwijde bestuurskamers. 

Wij zijn trots dat een collega van ons op deze lijst staat: Anna Chernilovskaya. Zij werkt sinds 1 juni bij ONVZ als Clustermanager Datacare. De bekendmaking is pas net geweest en Anna was uiteraard erg blij met haar nominatie . Ze kijkt er met een brede glimlach op terug. 

Anna Chernilovskaya (1983) is sinds juni 2021 werkzaam bij ONVZ als clustermanager Datacare. Zij werkte hiervoor in verschillende functies bij de Nederlandse Spoorwergen, verzekeringsgroep Achmea en Universiteit Utrecht. Daarnaast is Anna lid van de Raad van Toezicht bij Naturalis Biodivercity Center, Japanmuseum SieboldHuis en Hogeschool Leiden.

Bijzonder

De selectie van de MT/Sprout Next Leadership wordt bekendgemaakt door de redactie van MT/Sprout en verschillende executive search bureaus. “Ik kreeg ineens een e-mail dat ik geselecteerd was. Het eerste wat ik dacht was: waarom ik? Ik vond het wel heel bijzonder en ik ben trots dat ik dankzij mijn rollen en functies deze titel mag dragen. Naast mijn werk bij ONVZ ben ik ook commissaris bij Naturalis Biodiversity Center, Japanmuseum SieboldHuis en de Hogeschool Leiden. Daarnaast heb ik onder andere bij Achmea en NS gewerkt. Allemaal bedrijven die je veel in de pers ziet en verandering teweeg willen brengen. Dat heeft er denk ik mede voor gezorgd dat ik geselecteerd ben.”

Maatschappelijk doel

Binnen alle rollen en functies die Anna heeft gehad, is één rode draad te zien. Zij wil een maatschappelijke rol hebben met impact in een ecosysteem van organisaties. Zij gaat niet puur voor de winst van een organisatie maar denkt altijd groter en breder. “Ik ben een echte systeemdenker. Heel veel vraagstukken zijn niet vanuit één organisatie op te lossen. Ik denk groot, en door kleine en realistische stappen te nemen met de juiste stakeholders, hoop ik de wereld wel steeds een stukje beter te maken. Ik denk constant na over welke stap ik maak en vooral mét wie ik die stap maak. Zo doe ik het ook bij ONVZ.”

Overspoeld met reacties

Anna wordt sinds de bekendmaking overspoeld met reacties. “De reacties zijn echt hartverwarmend. Ik krijg zelfs berichten van collega’s van ONVZ die ik nog niet zo goed ken en van mensen met wie ik in het verleden heb samengewerkt. Zelf heb ik ook mensen benaderd en hen bedankt voor de rol die ze hebben gespeeld in mijn carrière. Mensen die mij hebben geïnspireerd en geholpen, ook al hadden ze het zelf niet altijd door. Het heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben en waar ik nu sta. Ik hoop dat ik over een paar jaar ook zo’n bericht mag ontvangen van iemand. Dat ik diegene heb geïnspireerd om een bepaalde stap te zetten, ook al had ik het misschien niet door.”

Neem regie over je eigen (werk)geluk

Deze ervaring heeft Anna nog eens de extra bevestiging gegeven dat je zelf verantwoordelijk bent voor je eigen (werk)geluk en altijd kansen moet aanpakken. “Je kan veel bereiken als je iets doet waar je passie voor hebt en er hard voor werkt. Ik hoor regelmatig dat mensen hun werkgeluk laten afhangen van externe factoren. Zoals een taak die ze niet leuk vinden, een manager die ze niet begrijpt of dingen niet hardop uitspreken. Mijn tip aan iedereen is: Laat je niet beïnvloeden door deze externe factoren. Zelfs van tegenslagen kun je veel leren, ook al lijkt dat op het moment niet zo. Denk na over waar jouw passie ligt en waar jij impact wil maken. Ga zelf je geluk achterna!”

Bekijk het verhaal van Anna op de website van MT/Sprout.

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.