ZakelijkBereken premieEnglish

 • Eersteklas Zorgverzekering
 • Snel geholpen door ZorgConsulent
 • Klantwaardering 8,3

Uitgerust wakker met Somnox 2!

Slaap sneller en langer met de vernieuwde Somnox 2 Adem- en Slaaprobot van Somnox. Koopt u de Somnox 2 via de website van Somnox? Dan krijgt u 'm nu deels vergoed met onze aanvullende verzekering Optifit of hoger.

De Somnox 2 Adem- en Slaaprobot van Somnox is een primeur voor iedereen die last heeft van slaapproblemen. Dit unieke slaaphulpmiddel helpt u om beter, sneller en langer te slapen, zodat u fitter wakker wordt.

De Somnox 2 Adem- en Slaaprobot simuleert de ademhaling. Door Somnox 2 vast te houden voel je fysiek de kalme ademhaling en neem je die (onbewust) over. Je komt vanzelf tot rust, waardoor je sneller, dieper en langer slaapt.

Een natuurlijke oplossing voor slapeloosheid zonder vervelende bijwerkingen, ontwikkeld om slapeloosheid te verhelpen die wordt veroorzaakt door onrust en piekeren. Je slaapt sneller, dieper en langer. Zo neem je de controle terug over je slaap. Voel je ’s ochtends uitgerust en heb weer de energie om van het leven te genieten!

Dit zeggen gebruikers over de Somnox 2:

 • "Het gezonde alternatief voor slaapmedicatie."

 • "Ik val sneller in slaap en slaap langer door."

 • "Eindelijk dieper en stabieler slapen."

 • "Ik word frisser wakker!"

 • "Minder stress dankzij muziek, rustgevende geluiden en ademhalingsoefeningen."

 • "Alsof ik een zachte knuffel in m'n armen heb."

Krijg de Somnox 2 nu deels vergoed

De prijs van de Somnox 2 Slaaprobot is € 549. Heeft u een aanvullende verzekering Optifit of hoger? En bestelt u de Slaaprobot via de website van Somnox? Dan kunt u de Slaaprobot voor een deel bij ons declareren. Vanaf oktober 2021 vergoeden wij 12,5% van het aankoopbedrag tot maximaal € 68,62. 

Let op: u kunt de Somnox 2 alleen declareren als u deze via de website van Somnox bestelt. Dit doet u via onderstaande link.

Bestel zonder de vragen te beantwoorden

ONVZ en Somnox onderzoeken of het gebruik van een Slaaprobot effect heeft op het slaapgedrag en de gezondheid van mensen. We zijn bijvoorbeeld benieuwd of gebruikers van de Somnox minder gebruik maken van slaapmedicatie. Hiermee dragen we bij aan initiatieven om de zorg betaalbaar te houden voor iedereen. Uw deelname aan het onderzoek is daarom van belang.

In het onderzoek vragen we naar uw persoonsgegevens. Deze hebben we nodig om te kunnen onderzoeken of de Slaaprobot effect heeft op uw gezondheid. De gegevens gebruiken we uiteraard alleen voor het onderzoek en delen we niet met Somnox. Uw antwoorden hebben geen consequenties voor het gebruik en de premie van uw zorgpolis.

Goed om te weten

 • U moet de Somnox 2 bestellen via de website van Somnox

  Let op: u kunt de Somnox 2 alleen bij ons declareren als u deze via de website van Somnox bestelt. Koopt u de Somnox 2 via een andere (web)winkel? Dan heeft u geen recht op een vergoeding.

 • De Slaaprobot valt onder de maximale vergoeding per kalenderjaar

  Heeft u onze aanvullende verzekering Optifit of hoger? Dan kunt u een deel van de kosten van de Somnox 2 declareren. Wees u ervan bewust dat de Somnox 2 onderdeel is van de vergoeding Preventiecursussen. Bij deze vergoeding krijgt u per kalenderjaar een maximaal bedrag vergoed. Vanaf oktober 2021 vergoeden wij 12,5% van het aankoopbedrag van de Somnox 2, tot maximaal € 68,62. 

  Let op: heeft u in 2021 al een vergoeding gekregen voor andere preventiecursussen? Dan kan uw vergoeding dus lager uitvallen, omdat u de maximale vergoeding al heeft bereikt.

 • Wat is het verschil tussen Somnox 1 en Somnox 2?

  Zowel Somnox 1 als Somnox 2 is een Adem- en Slaaprobot. Ze helpen je sneller, makkelijker en rustiger in slaap te vallen, zodat je je weer volledig uitgerust voelt. Dit doet Somnox met een unieke techniek die we zelf hebben ontwikkeld: een natuurlijke simulatie van de ademhalingsbeweging.

   

  De basisfuncties van Somnox
  De basisfuncties van Somnox 1 en Somnox 2 zijn gelijk aan elkaar. Somnox ademt met je mee. Je kan ademhalingsoefeningen doen of Somnox jouw ademhaling laten meten en zich hierop automatisch laten aanpassen. Door het vasthouden van Somnox voel je het ademhalingsritme en neem je dit (onbewust) over. Op deze manier kom je, door middel van een vertraagde ademhaling, tot rust.

   

  Daarnaast kan Somnox rustgevende muziek, natuurgeluiden of ruisgeluiden afspelen. Deze geluiden hebben een ontspannende werking en kunnen daardoor het kalmerende effect van Somnox versterken. Hierdoor val je makkelijker in slaap.
  Met de mobiele app kun je gemakkelijk de instellingen van Somnox aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren. In de app verander je de ademhaling of kies je rustgevende muziek en geluiden.

   

  Fysieke verschillen
  Met fysieke verschillen bedoelen we verschillen in het uiterlijk en gebruiksgemak. . Een duidelijk fysiek verschil tussen Somnox 1 en Somnox 2 zijn de afmetingen. Somnox 2 is een stuk kleiner dan Somnox 1. De kleinere afmeting zorgt er ook voor dat Somnox 2 minder zwaar is. Het gewicht is van 2,3 kilo naar 1,8 kilo geslonken. Voor mensen die in hun slaap veel draaien is het daardoor makkelijker om de Adem- en Slaaprobot mee te nemen in de draai.

   

  Een ander verschil zit in de batterij. Somnox 2 heeft een batterij met grotere capaciteit (bijna 2x zo groot), waardoor de batterij langer meegaat. Dit betekent dat Somnox 2 minder opgeladen hoeft te worden voor een langer gebruik. De batterij wordt opgeladen met een USB-C oplader.
  Als laatste heeft Somnox 2 een nieuw knoppenpaneel. Dit maakt het makkelijker om ‘s nachts de duidelijk voelbare knoppen te vinden om de Adem- en Slaaprobot te heractiveren als dat nodig is.

   

  Belevingsverschillen
  Ook is er een aantal verschillen die te merken zijn tijdens het gebruik van de Adem- en Slaaprobot. Dit noemen we de belevingsverschillen. Een belangrijk verschil is dat Somnox 2 een groter ademoppervlak heeft dan Somnox 1. De ademhaling is ook verplaatst naar de buik van de Adem- en Slaaprobot, waardoor je de ademhaling nu, naast op je hand, ook op je lichaam kunt voelen door deze kant tegen je aan te leggen. 

   

  Somnox 2 geeft je een unieke Somnox-ervaring door het gebruik van memory foam in het kussen. Zo past Somnox 2 zich aan jou aan. Met behulp van nog zachtere stoffen is de wasbare hoes geoptimaliseerd.
  Somnox 2 heeft verbeterde sensoriek en een verbeterd algoritme waardoor je ademhaling vele malen accurater gemeten wordt. Het vernieuwde Somnox Sense algoritme zorgt ervoor dat je ademhaling nog geleidelijker naar beneden gebracht wordt. De speaker van Somnox 2 is flink verbeterd in volume en geluidskwaliteit. Dit zorgt ervoor dat de geluiden van Somnox 2 zuiverder worden afgespeeld. Het geluid van de mechanische ademhalingssimulatie (het ‘snurken’) is daardoor minder aanwezig.
  Als laatste heeft de mobiele app een update gekregen voor alle Somnox gebruikers. De app is nu nog overzichtelijker en heeft een aantal nieuwe functies, zoals het maken en personaliseren van verschillende ademhalingsprogramma’s, de mogelijkheid om ademhalingsoefeningen af te spelen en je eigen ademhalingsoefeningen te creëren. In de nabije toekomst komen er voor Somnox 2 nog nieuwe functies bij, zoals het streamen van muziek naar Somnox 2 via Bluetooth.


 • U heeft een factuur nodig voor uw declaratie

  Wilt u de kosten van uw Somnox bij ons declareren? Dan heeft u een factuur van uw bestelling nodig. Een orderbevestiging nemen we niet in behandeling. Heeft u geen factuur ontvangen? Neemt u dan contact op met Somnox.

 • Een teruggestuurde Slaaprobot kunt u niet declareren

  Stuurt u uw Somnox binnen de retourtermijn terug, maar declareert u wel uw kosten? Dan nemen wij uw declaratie niet in behandeling.

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.