ZakelijkBereken premieEnglish

 • Eersteklas Zorgverzekering
 • Snel geholpen door ZorgConsulent
 • Klantwaardering 8,3

Spoedeisende zorg in het buitenland

Heeft u onverwachts en met spoed zorg nodig in het buitenland? ONVZ Zorgassistance staat voor u klaar.

Bel alarmcentrale Zorgassistance

Heeft u bij een tijdelijk verblijf in het buitenland acuut medische zorg nodig? Dan wilt u natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan als het gaat over zorgkosten. Neem zo spoedig mogelijk contact op met Zorgassistance, onze alarmcentrale, via + 31 (0)88 668 97 67. Zij helpen u graag.

Wanneer is zorg spoedeisend?

Spoedeisende of onvoorziene zorg is onverwachts en kan niet kan worden uitgesteld tot u terug bent in uw woonland. Denk bijvoorbeeld aan een acute blindedarmontsteking tijdens uw vakantie.

Goed om te weten

 • De basisverzekering vergoedt maximaal het bedrag dat de zorg in Nederland zou kosten

  Soms zijn kosten voor zorg in het buitenland hoger dan in Nederland. Het is daarom belangrijk om te weten dat de basisverzekering maximaal het bedrag vergoedt dat deze zorg in Nederland zou kosten. Zijn de kosten in het buitenland hoger? Dan moet u het verschil zelf betalen. Met onze aanvullende verzekeringen Wereldfit en Superfit bent u verzekerd voor deze kosten als u voor maximaal 180 dagen naar het buitenland vertrekt, zolang de kosten niet te hoog zijn. Bekijk alle voorwaarden voor vergoeding.

   

 • Vergoeding volgens de plaatselijke regels met de EHIC

  Met de Europese zorgpas EHIC heeft u in een aantal landen recht op medische zorg die u op dat moment nodig heeft. De regelgeving van het land waar u zorg krijgt, bepaalt de vergoeding. Het voordeel is dat u de kosten niet zelf hoeft voor te schieten.

 • Met een medicijnverklaring neemt u uw medicijnen veilig mee op reis

  Gebruikt u medicijnen? Dan heeft u soms een medicijnverklaring nodig om ze mee te mogen nemen naar het buitenland. Vraag daarom voor u op reis gaat een medicijnverklaring aan bij uw arts. Zo weet u zeker dat u de medicijnen zonder problemen mee kunt nemen.

 • Neem altijd contact op met onze alarmcentrale

  Heeft u in het buitenland zorg nodig? Dan moet u zo spoedig mogelijk contact opnemen met ONVZ Zorgassistance +31 (0)88 668 97 67. Doet u dat niet, dan kan dat gevolgen hebben voor de vergoeding.

 • Bewaar originele nota's en verwijzingen

  Zorg dat de juiste gegevens op de nota staan. En bewaar de originele nota's en verwijzingen. Deze heeft u nodig om de nota's bij ons te declareren.

Goed verzekerd op reis

Met onze aanvullende verzekeringen Wereldfit en Superfit bent u uitstekend verzekerd voor spoedeisende zorg in het buitenland, voor repatriëring en voor het geval u eerder moet terugkeren bij bijvoorbeeld familieomstandigheden.

Wereldfit

Spoedeisende zorg in het buitenland nodig?

Bel de alarmcentrale
Onze alarmcentrale ONVZ Zorgassistance staat dag en nacht voor u klaar, via het telefoonnummer hieronder. Dit nummer staat ook op uw zorgpas.


+31 (0)88 668 97 67

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.