ZakelijkBereken premieEnglish

 • Eersteklas Zorgverzekering
 • Snel geholpen door ZorgConsulent
 • Klantwaardering 8,3

Goed voorbereid op reis

Gaat u op vakantie of op wereldreis? Zorg dat u goed op de hoogte bent van wat u nodig heeft in het buitenland en waar u voor verzekerd bent. Heeft u het spoednummer bij de hand, uw digitale zorgpas of de juiste vaccinaties? Op deze pagina leest u waar u rekening mee moet houden.

Bemiddeling

Spoedeisende zorg in het buitenland

De basisverzekering vergoedt kosten voor spoedeisende zorg in het buitenland tot maximaal het bedrag dat deze zorg in Nederland zou kosten.

Zijn de kosten in het buitenland hoger? Dan moet u het verschil zelf betalen. Met de aanvullende verzekeringen Wereldfit en Superfit bent u verzekerd voor deze extra kosten als u voor maximaal 180 dagen naar het buitenland vertrekt. U verzekert zich dan ook voor bijvoorbeeld repatriëring en voor eerder terugkeren bij familieomstandigheden.

Lees meer
Zelf regelen

Digitale zorgpas

Uw digitale zorgpas altijd bij de hand, in de ONVZ app en MijnONVZ.

Lees meer
Vergoedingen

Verzekeringsbewijs

Neem het juiste verzekeringsbewijs mee. Hiermee kunt u in het buitenland laten zien dat u een verzekering heeft voor medische kosten.

Lees meer
onvz-op reis-55px

Coronavirus en op reis

Hoe zit het met uw verzekering als u naar een land gaat met oranje of rood reisadvies? Wordt het testen op het coronavirus vergoed voordat u op reis gaat? Bekijk de veelgestelde vragen, informatie en praktische tips over het coronavirus.

Lees meer
Preventieve zorg

Buitenlandvaccinaties

Controleer welke vaccinaties u nodig heeft. En wat u vergoed krijgt.

Lees meer
Preventie

Declareren van buitenlandnota's

Zorg dat de juiste gegevens op de nota staan. En bewaar de originele nota’s en verwijzingen.

Lees meer

Goed om te weten

 • Uw verzekering als u korter dan 1 jaar op reis gaat

  Gaat u korter dan 1 jaar op reis en gaat u niet werken tijdens uw reis? Dan blijft uw basisverzekering bij ons gewoon geldig. En ook uw eventuele aanvullende verzekeringen blijven dan geldig. Maar let op: onze aanvullende verzekering Wereldfit biedt alleen dekking als u voor maximaal 180 dagen op reis gaat.

 • Uw verzekering als u langer dan 1 jaar op reis gaat

  Als u langer dan 1 jaar op reis gaat,  kan dit gevolgen hebben voor uw basisverzekering.

  Wilt u meer weten?
  Stel uw vraag via live chat of neem contact op met het Service Center via telefoonnummer 030 639 62 22. Onze medewerkers spreken graag uw persoonlijke situatie met u door. En ze zoeken voor u uit wat u moet regelen. Zo voorkomt u dat u onverzekerd op reis gaat.

 • Werken in het buitenland tijdens uw verblijf voor een buitenlandse werkgever

  Gaat u tijdens uw verblijf in het buitenland werken voor een buitenlandse werkgever? Dan heeft u misschien geen recht meer op de Nederlandse basisverzekering. Dit hangt onder andere af van het land waar u naartoe gaat en hoe lang u daar blijft. Kijk voor meer informatie op onze pagina Werken in het buitenland.

 • Vervanging als u mantelzorger bent

  Bent u mantelzorger? De ZorgConsulent geeft u advies over vervangende mantelzorg tijdens uw vakantie. De gemeente is hierin wel het eerste aanspreekpunt.

Spoedeisende zorg in het buitenland nodig?

Bel de alarmcentrale
Onze alarmcentrale ONVZ Zorgassistance staat dag en nacht voor u klaar, via het telefoonnummer hieronder. Dit nummer staat ook op uw zorgpas.


+31 (0)88 668 97 67

Heeft u nog vragen?
Wij zijn er voor u

Meer contactopties

Over enkele minuten wordt u automatisch uitgelogd. Beweeg uw muis om ingelogd te blijven.